Areo Fugefri Gulve

Fugefri gulve

Epoxy gulve

Polyurethan gulve
Akryl gulve
Designgulve
Terrazzo gulve
arbejder spreder undergulve

Undergulve

Skumbeton

Flydemørtel (Tyndpuds)

Gulvvarmeplader (EPS)

Designgulv
Injicering Herlev Sygehus

Injicering

Injicering

membran i gang

Membraner

Membranbelægninger

Bromembraner

Anvendelse

Sundhedssektor

Parkeringsanlæg

Broer

Industri

Kontor

Detail

Produktblade

+45 70 20 40 38
areo@areo.dk

FAQs

Produkt

Hvor lang tid holder epoxy fugefri gulve?

Fugefrie gulve har en stor slidstyrke. Der findes systemer, som er ekstremt holdbare. Selv stærkt trafikerede overflader bibeholder deres attraktive udseende. Der går ofte op til ti år før der er behov for ”opfriskning” af gulvbelægningen.

Opfriskning foretages let ved at slibe det øverste lag og påføre et nyt lag coating. Så er gulvet igen så godt som nyt. Over tid, taget den lange levetid, holdbarhed, rengørings- og vedligeholdsmæssige udgifter i betragtning er fugefrit gulv ofte billigere og mere rentabel end traditionelle banevaregulve.

Findes der en gulvbelægning, som kan lægges på underlag med revner?

Svaret er ja. Der findes indtil flere fugefrie gulve, som er elastiske og revneoverbyggende. Elasticiteten kan skræddersyes til behovet.

Findes der gulvbelægninger, som er lyddæmpende?

Elastiske gulvbelægninger er lyddæmpende. Lyddæmpningen kan tilpasses efter behov. De kan udføres således, at de kan erstatte gængse lyddæmpningsløsninger, som fx lofter. Gulvbelægningens elasticitet betyder, at trinlyde dæmpes effektivt og absorberes horisontalt, så kraftig støj undgås.

Kan epoxygulv bruges i et rum, som ikke luftes ud så ofte?

Der er ikke nogle problemer forbundet med at anvende fugefri gulv (som fx epoxy) i et rum, som ikke bliver luftet ud ofte, som fx bryggers, kælder og lign. Fugefri gulve er egnet til alle husets rum, ligeledes vådrum. Vores rådgivere hjælper med at finde ud af, hvilken fugefri gulvtype, der egner sig bedst til dit/jeres hus eller rum og anbefaler flere løsninger, man kan arbejde ud fra.

Skal eksisterende belægning fjernes, før ny fugefri belægning lægges på?

En af fordelene ved epoxybelægningerne er, at de ofte kan lægges direkte på den eksisterende gulvbelægning. Dermed vil det være muligt at spare en hel arbejdsgang som det er at fjerne fx klinker.

Hvad er m2 prisen?

Der er flere faktorer der spiller ind, når en gulvpris skal regnes ud. Udover rummets størrelse er det bl.a. undergulvtype, jævnhed, fugtgennemtrængning, ønsker og krav til anvendelsen, belægningstype osv. Det kræver altid en snak med en af vores rådgivere og evt. besigtigelse af stedet for at vurdere opgaven bedst muligt.

Over tid, taget den lange levetid, holdbarhed, rengørings- og vedligeholdsmæssige udgifter i betragtning er fugefrie gulve billigere og på sigt mere rentable end traditionelle banevaregulve.

Er epoxygulv egnet til badeværelse?

Epoxygulvet egner sig godt til badeværelset (inkl. brusekabine) også med gulvvarme. For sammenligning er bunden i en standard brusekabine ligeledes glat. Et glat gulv har også sine fordele, da det er mere rengøringsvenligt. Skridsikkerheden på gulvet kan også tilpasses til individuelle ønsker ved at vælge overfladebelægning eller ved at tilsætte skridsikring. Skridsikringen er dog med til at vanskeliggøre rengøring.

Er epoxygulv egnet til gulvvarme?

Epoxygulv og alle andre fugefri gulve som polyurethan, terrazzo o.l. er velegnet til gulvvarme.

Dog skal man være opmærksom på flg.: Inden Areos belægninger udlægges, skal bygherren sørge for, at temperaturen af underlaget er ens i alle rum og ikke overstiger 20 grader (ideelt 15-18°C). Store vinduetspartier skal være dækket for at forhindre direkte sollys – det gælder især i varme sommerdage. Alle disse faktorer – samlet men også enkeltvis – kan potentielt være med til at fremkalde farveforskel i det færdige resultat. Man skal være specielt opmærksom på områder med gulvvarme. Gulvvarmen skal være slukket min. 48 timer (nybyg min. 72 timer) inden arbejdet med en ny belægning påbegyndes.

Findes der et gulv, som skåner ryg?

Komfort og sikkerhed er topprioritet hos slutbrugerne af gulvet. For dem, som har en dårlig ryg, eller som ikke kan tåle at stå længe på et hårdt gulv er der gode nyheder. Der findes nemlig en gulvløsning, hvilken indeholder et lag af flydende gummimåtte, som bevirker at ryggen skånes. Gulvet kan blive meget blødt, med høj elasticitet og gode stødabsorberende egenskaber, som er med til at aflaste fødder og ryg og dermed meget behagelig at bevæge sig på. Systemernes hårdhed kan justeres efter behov, så der opnås bedst mulig kombination af komfort og slidstyrke.

Er epoxygulv giftigt – er der lugtgener og dampe?

Der er sket rigtig meget siden de første epoxygulve kom på markedet. Epoxymaterialerne, som vi bruger i dag indeholder ikke opløsningsmidler. Lugtgenerne er dermed reduceret og er minimale. Efter fuld afhærdning afgives ingen dampe.

Er der en periode, hvor gulvet ikke bør bruges?

Nej, ikke udover perioden, hvor gulvet bliver lagt. Det kan tage tre – fem dage at lægge gulvet og et – fem døgn til udtørring og hærdning, naturligvis afhængig af gulvets opbygning. Det er i denne periode, mens gulvet er flydende og hærder, at man skal passe på berøring. Men det er kun vores erfarne og uddannede montører, som kommer i berøring med gulvet i denne fase. Derefter afgiver gulvet hverken dampe eller lugtgener. Og gulvet er herefter lige så neutralt, som de fleste andre gulvtyper.

Er der en fordel i at have fugefri gulve, hvis man lider af astma/allergi?

En af de fordele der følger med et fugefrit gulv (epoxy, polyurethan, akryl og fugefri terrazzo) er, at de er uden samlinger, hvor fnuller og snavs oftest nemt kan samles op. Derudover kan gulvene få en meget glat, porefri overflade, som ikke lukker snavs ind. Alt det gør fugefri gulve meget rengøringsvenlige og er med til at holde et højt rengøringsniveau. Det faktum, at gulvet ikke afgiver hverken støv eller andre partikler bidrager til et bedre miljø ikke mindst for dem, der døjer med astma / allergi.

Hvilke farver kan man vælge?

I princippet kan man vælge epoxy og polyurethan (PU) i alle RAL farver. Alle belægninger findes i nogle standardfarver. Ønskes der farve udenfor de normale standardfarver, må man påregne ekstra leveringstid samt pristillæg.

Hvordan er epoxygulv i forhold til fliser og klinker?

Epoxygulv, inkl. andre fugefrie gulve som polyurethan, akryl og, fugefri terrazzo er et meget godt alternativ til de traditionelle gulvbelægninger (som fx fliser, klinker, vinyl, linoleum… osv.). Et alternativ, som med sit seamless look passer perfekt til det minimalistiske nordiske designudtryk. Udover fremtoning og det æstetiske er der en del fordele ved fugefrie gulve, som fx nem rengøring af de glatte overflader uden samlinger, med dertilhørende høj hygiejne, stor slidsstyrke og holdbarhed, og bred farvepalet. Fugefri gulve giver en ensartet, homogen og sammenhængende overflade uden fuger, hvilket er ensbetydende med, at overfladen er nem at rengøre. Og at gulvet ikke afgiver hverken støv eller andre partikler.

Vedligehold

Hvordan er rengøring og vedligehold af epoxy og andre fugefri gulve?

Fugefrie gulve som epoxy, polyurethan og fugefri terrazzo kendetegnes ved netop at være udført uden fuger, som typisk er steder, hvor smuds og snavs samles. Undgår man fuger, slipper man også for opsamlingssteder for snavs. Gulvene kan dermed nemt holdes hygiejnisk rene takket være de porefri, samlingsløse overflader. Det er en stor fordel især for familier, som døjer med astma og allergi. Traditionelle belægninger som vinyl og linoleum indebærer samlinger og skarringer, som er svære at holde rene.

Hvordan er epoxygulv i forhold til fliser og klinker?

Udover fremtoning og det æstetiske er der en del fordele ved fugefrie gulve, som fx nem rengøring af de glatte overflader uden samlinger, med dertilhørende høj hygiejne, stor slidsstyrke og holdbarhed, og bred farvepalet. Fugefri gulve giver en ensartet, homogen og sammenhængende overflade uden fuger, hvilket er ensbetydende med at overfladen er nem at rengøre. Og at gulvet ikke afgiver hverken støv eller andre partikler.

Har du brug for hjælp? Send os en besked!

areo office

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få styrket din viden om gulve til erhverv og industri!

Tak fordi du skrev dig op til vores nyhedsbrev. Vi vil gøre vores bedste for at sende relevant indhold for netop din branche.