Terrazzo belægninger og terrazzogulve

Terrazzo er et materiale, som traditionelt er blevet anvendt til gulvbelægning og som trods sin hårde overflade rummer muligheder for at lade fantasien få frit spil. Epoxy og PU terrazzo, som udføres af Areo har dog den fordel, at den kan udføres uden fuger selv på store arealer. Fremstår meget flot både – i domiciler, hospitaler og vådrum.

Fugefri terrazzo belægning i epoxy har Areo monteret på Blue Waters domicil i Esbjerg. Terrazzo i polyurethan (PU) findes fx på operationsstuen i Skejby Sygehus.

areo-terazzo-blue-water

Hvad er Terrazzo

Terrazzo er et materiale med lang tradition inden for belægning og som udover gulve anvendes til fremstilling af bordplader, håndvaske, badekar, havemøbler, krukker, fontæner og meget mere. Terrazzo rummer store muligheder for fantasifulde belægninger samt belægninger med mønstre. Terrazzo har sin oprindelse i Italien og er fremstillet af skærver af marmor, der bindes sammen med cement. Efter nogle dages hærdning, våd- eller tørslibes belægningen, hvorefter man har et holdbart og fugefrit gulv. Det gælder dog ikke helt for terrazzobelægningerne fra Areo.

Terrazzo belægninger fra Areo

Terrazzogulve fra Areo er udført i kunststof, dvs. at det enten er epoxy eller polyurethan, der er bindemiddel. Materialet, der ilægges, tilslagsmaterialet, kan også variere. Ud over marmor kan der bruges granit, flint, transparent eller indfarvet glas, krystalglas og perlemor. Vores terrazzobelægning hærder også lidt hurtigere og slibning kan påbegyndes allerede efter en hviledag, som der skal til efter udlægning. Terrazzogulve, som udføres af Areo – om det er epoxy eller polyurethan – har også den fordel, at den kan lægges uden fuger selv på store arealer.

Mange anvendelsesmuligheder for Terrazzo

Terrazzo belægningerne udført af kunststof har mange anvendelsesmuligheder. De er velegnet til alt fra flyvepladser og jernbanestationer, gallerier, hoteller, restauranter og udstillinger til steder, hvor der kræves bestandighed over for aggressive kemikalier og høje temperaturer.

Terrazzo belægningens / terrazzogulvets fordele:

– Æstetisk udsende, som giver et stilfuldt og attraktivt miljø
– Fugefri overflade – også på store arealer
– Bredt udvalg inden for tilslagsmaterialer
– Mulighed for at støbe div. mønstre / logoer i
– God kemikalieresistens
– Let at vedligeholde og rengøre
– Slidstærk overflade
– Hurtigere hærdetid i forhold til traditionel terrazzo