Akrylgulv – vandtæt og slidstærk belægning med kort tørretid

Akrylgulve lever op til ethvert krav til styrke, mekanisk slid, overfladestruktur og udseende. Hærdetid på to timer og evnen til at hærde ved minusgrader er nogle af de vigtigste egenskaber ved akryl. Akrylgulve er kendte for sin enorme slidstyrke, vandtæthed samt skridsikkerhed, som kan justeres efter behov. Akryl er med sine vandtætegenskaber, skridsikker overflade og høje slidstyrke godkendt til fødevarebranchen. Virksomheder inden for fødevareindustrien som fx mejerier og slagterier, udgør et stort marked for akrylgulve, men også medicinalindustrien, cellulose- og kemiske værker, trykkerier, skoler, storkøkkener og vådrumsafdelinger er blandt kundesegmenterne, såvel som salgs -og udstillingslokaler med krav om høj overflade finish.

Areo Akryl - altan - Papirfabrikken Silkeborg

De største fordele ved akrylgulve og akrylbelægninger

De største fordele ved akrylgulve og akrylbelægninger er således deres høje slidstyrke.   Akrylbelægningerne er velegnede til steder med mekanisk belastning og gangbelastning, med mulighed for ekstra forstærkning med akryllak. Den hurtige og korte tørretid betyder, at opgaver – alt afhængige af størrelsen – kan færdiggøres over en dag eller nat således, at lukningen af området ikke går ud over omsætning eller på anden vis begrænser færdslen. Selve hærdningen af akryl kan foregår ved minusgrader. Det muliggør udlægning af akrylbelægning ved temperaturer, hvor alle andre fugefrie belægninger ikke kan anvendes.

Akrylgulve og akrylbelægninger er velegnet til fødevareindustrien – slagterier, mejerier, industrikøkkener, kemiskindustri og vådrum.

Derudover er belægninger baseret bl.a. på akryl også velegnet til udendørsarealer som broer, gangbroer, stier, altaner og terrasser.

Akrylgulvets fordele:

– Hurtig og kort tørretid
– Hærder også ved minus temperaturer
– Høj slidstyrke
– Mulighed for skridsikring
– Vandtæt
– Rengøringsvenlig